Saturday, January 29, 2011

kipAs wArna-WarNi bUAt si TraVIs



Hari ini hari 29 januari iaitu seperti hari-hari yang tipikal dan normal bagi ahli kaji bumi,si gemuk yg kuat makan dan kucing hitam busuk yg sibuk mencuri makanan. semuanya kelihatan seperti biasa..ibarat satu arus masa yg sama pada setiap hari..kecuali keadaan sibuk seorang manusia..yg sibuk mengejar kelibat rangkaian kereta api.si travis

29 januari ini adalah hari hidupnya dan acap kali tarikh keramat ini muncul(lebih tepat,hari lahir nya), travis akan berdoa selepas meniup setiap bilangan lilin yg akan semakin lama semakin meningkat itu supaya setiap kali tarikh keramat 29 januari itu akan terus lenyap untuk setiap tahun yg akan dtg..dan itu hanyalah satu ilusi bagi travis..walaupun dia tahu bahawa itu hanyalah satu langkah yg paling melankolik lagi patetik untuk menghadapinya..tapi apa boleh buat..

dan sememang nya..dia tidak mahu akan hadapi 29 januari..dan kalau boleh dia mahu 29 januari terus lesap..supaya dia boleh jalani kisah hidupnya seperti biasa..kerana dia tidak mahu..kipas warna warninya berhenti berpusing..tapi itu semua hanyalah mimpi semata2..dan secara sahnya..kipas warna warni nya akan sentiasa statik..berhenti...dan bakal melalui semua perkara yg telah dijangkanya..hatinya akan mula kaget..sedih..

29 januari yg pertama di lalui travis ialah pada tahun 1993..dan sejak itu lah..dia mula sedar bahawa kipas warna warni nya sudah berhenti bergerak..dan dia tahu..tiada apa sekalipun objek bernyawa yg mahu meniup kembali kipas warna warni nya..kipas warna warninya berhenti begitu sahaja..statik..tidak bergerak.. dia telah dilahirkan dengan komponen yg paling sadis dalam hidupnya..iaitu manusia... dan implikasinya, sampai sekarang..kipas warna warninya masih statik..*jngn kawan dengan manusia

29 januari nya yg ke 14 sudah tiba..dan mungkin kali ini..hari sial ini akan berubah..kerana travis tahu..bahawa keluarganya..mahu hadiah kan kepadanya sebutir bintang..kluarganya baru pulang dari planet jupiter..ibu bapanya "honeymoon" barangkali..kerana travis sedar akan kehadiran bakal adiknya dalam rahim ibunya..yg sekarang masih dalam fasa pertama..dan di atas bintang itu..terukir "sebutir bintang buat Travis'.bintang itu punya kuasa untuk memberi segala yg dihajatinya..malah..bintang itu akan berubah menjadi batu apabila bintang itu diberikan ke tangan manusia yg sial...dan travis tahu..bahawa 29 januari akan menjadi satu tarikh yg akan paling di ingati olehnya..tapi hipotisis travis terpesong..kerana..apabila travis ingin meminta hajat..secara simultaneousnya..batu itu berubah menjadi batu..travis kecewa..lalu dicampak kan nya batu tadi ke tepi tangki air rumahnya...dengan harapan..batu itu akan bangun..berdiri..dan kembali ke pangkuannya menjadi bintang yg berjasa..tapi tidak..itu hanya ilusi si travis..konklusinya..travis sedar..bahawa dia adalah sial..*keh.keh.keh..(aku tergelak sebenarnya masa taip ayat ni)

29 jAnuari yg ke 16 sudah tiba..kali ini..kisahnya lebih patetik lagi trajis..kalau boleh..dia mahu serah kan dirinya ke hukum graviti..tapi travis tak punya kuasa..dia hanyalah manusia regular yg diselaputi kesialan yg hiper...naim rakannya..seorang pelajar universiti..telah miskonsepsi akan segala teori yg telah dipelajarinya..dia telah tersedut ke dalam satu mesin transformasi diri yg dicipta dirinya sendiri yg telah ditempatkan di dalam sebuah kubikel kalis bunyi..diri nya secara tidak langsung sudah bermetamorposis dengan seekor anjing..terhasil lah dirinya..'anjing kosmik'..travis sedih..dan travis telah mengambil anjing tersebut..dan menjaganya..sekali lagi..hidup patetik nya berulang kembali..travis kecewa ribuan kali..

dan hari ini 29 januari tiba lagi.sejurus keluar dari kereta api..dirinya didatangi dengan satu kelibat manusia...badannya gagah..hensem..pakaian nya bukan calang2..tak lupa juga perfume yg dipakainya..DKNY barangkali..serupa wajahnya dengan rakannya si naim yg telah berubah menjadi anjin kosmik..travis kaget.terkejut.sesekali otaknya berfikir..malangnya..otak nya tak berfungsi..ibarat neuron sensorik nya telah terputus..dari terus berhubung..tapi travis apa peduli..

"saya belikan awak kipas warna-warni..lengkap warnanya,ada kuning,oren,merah,merah jambu,biru dan indigo.sudi awak terimanya?",tanya budak itu..

"tapi untuk apa?", jawab travis

"untuk hadiah hari jadi awak,sudi awak terima nya?", balas jejaka yg rupanya mirip naim

"mcam mana awak ta...", belum sempat travis habis ckp bdk itu terus sambung

"tau ? sbb saya naim..yg sentiasa ingat akan tarikh lahir awak.dan saya harap awak dapat terima pemberian saya ini..saya tahu..setiap 29 januari..merupakan satu tarikh yg paling melankoli lagi patetik malah lagi trajis dalam diri awak..sekurang2 nya saya dapat menggantikan kembali kipas warna warni awak..supaya kipas ini sentiasa berpusing..dan terus berpusing..yg berpusing!

tanpa apa2..travis terus mengambil kipas warna warni itu..dan terus ditiupnya..ya..kipas itu berpusing...indah warna nya..ibarat pelangi yg timbul dalam kotak hati malah fikirannya..terus di patri oleh travis akan 29 januari yg ke 19 dalam arkib hidup yg dulunya disangka melankoli..sekarang tidak lagi..dan kalau boleh..travis mahu..setiap hari yg di laluinya ialah 29 januari kecuali 21 mei yg mendatang barangkali..

:)

Saturday, January 1, 2011

KetuLAn-KEtulAN isI hAti Yg tELah Di eJAKUlate


5925:ooppsss da lbih 5000,,jd ramalan xberfungsi,,kehkehkeh,,ade dlm ati je,,:P

‎5925, jujurnya? jujurnya kau pundek. HAHAH.

mamat 5925: yg aku tau mamat ni suke manipulate ayat sampai leh wat karangan lime enam helai. patotnye dye ni masok aliran sastera kot. hakhak. papepown kau baek weh. suke kwn ngan ko. bile nak photoshoot nye ni? aku dah asah bakat aku jadi model dah ni. muahahahhaha!

‎5925: First time jumpa kat MUET :) Dulu paan selalu cakap dia ada member kat p.alam nama lampam. Tapi mcm mana nak cr pun tak taw but since I have found n meet u now, you're superb! I like your photography skills and your sweet face. Ohh yeah, your converses too!they're cool.Hehehe. Kawan selamanya ok :D

‎5925-ni bdak karisma.tp x sure gimrama or gimnastik.time buat rutin biasa,sluar terkoyak.
HAHA.sgt suka senyum smpi ke telinga.berhati mulia.kwan hizami.ske dduk bilik hizami.ahli mesyuarat tingkp dgn zami.pkai baju sme ngn zami.dia ske zami kot :D

Mr. 5925-mula2 jumpa ko, time kat orientasi asasi aritu...aku igt lg.. ksian gile ko, mncari kwn org perak...last2 jumpa la dgn bdk nama boh n da geng :D awal2 tu, tgk ko ni mcm samseng je..tp lama2 usha, dh jadi mcm mamat jiwang pon ada ngahaha~ tapi tu sumer x penting..yg pntg ko genius! XD

5925,first time jmpe kt klas ade gaye mcm org yg penuh wawasan.....gaye ko cakap,peh!mmg penoh ngn sastera...smpai ade ayat2 yg aku rase xde dlm kamus dewan bahasa pustaka pon ko ckp gak....gile kentang!tp bile da lame knal...lahh,biol gak rupanye mahlok ni...

‎5925 - laki yg suka makan ikan lampam...hari2 kalo bleh dy nk mkn...kalo lampam bakar mmg favourite la...first time jumpa ak dh asa kecelakaan dy dlm mlyan org yg dy bru knal..hahaha

makhluk 5925-gua x reti nk bermadah psl nk describe2 org nih..tp dh dye sruh..gua xmo bg dye kcik ati..dye dh la kcik...gua x snggup nk bg bdk kecik ni kecik ati..hahaha...biaralah kecik asalkan hati n jiwa kuat n mantop...gua 1st time nmpak lu, gua ingt lu ni mereng2 skit orgnya..ske sgt kcow makhluk2 species broga..haaha...tp bg gua lu bgus..sentiasa nk tlong kwn2 lu..bkn sume org nk tlong kwn ni...alhmdulillah, semakin berubah kearah positif....skrg try ajak org yg terdekat dgn anda utk berubah same sprti lu..slow2...k pape pn gua prcaya..lu bley jd sorg yg hebat suatu hari nti....minx ampun kalu lu selama ni ad terasa dgn gua..

5925....mamt nie mse ak msuk kejo lu nmpak mcm pondan..tp lme2 x la jgak..die nie ok la..pandai main gtar..tp kdng2 ak angin gak ngan bdk nie.. adew bnde nk bhn owg laen.. kdng2 ak pown jd salah 1 dr mreka..yg ak respect mamat nie die pandai..tp die nie asyik jd bhn abg2..hahaha..ak glak la tngk die pkai coli....ketat lak 2..hahahha.. mmg menyumpah ak tngk..spew kwn baik ngan die mmg best la..tp spew msuh die mmg sakit la..ok la ..bnyk gak la kenangan ak kt kejo lu ngan mamat nie ngan bdk2 laen..1 jew ak jelous ngan mamat nie.. die skew mencapap..hek..hek..hek..........

specimen 5925 - x kenal sngat haha.Aq nmpak ko aktif dlam kelas. Suke tolong org len wat keje. Aq rase ko suke photography. Pastu cepat mesre ngan org len haha. tu je kot haha.

‎5925...sungguh memusykilkan.brader yg agak pelik..but a great friend.rendah dr aku, but muke leh tahan...agak2 ar..hehe

5925:crazy, smart, n sampoi...ssorg yg mmntgkn prsahabatan...sorg yg kreatif...myb...hehehhe

5925=faiz amirol yg hemsem.............

5925- (yg xtau dr mane asal usul nyer) harap die sihat...kt sek dlu.. penat aku tgk muke dier... asyik kelam.. kecoh.. gelabah tahap gaban.. mulut die macam puake..suke kutuk org.. tp x cermin dri sendiri.. tau la pandai.. kecian kt ak y x berape nk pandai nie.. ntah bile plak la die suke maun kipas wane-wani mcam budak x cukup umur.. 5925 aku x tau nk cakp pe lg... ade orang suruh kutuk ko..

5925-First time ak jmpe ko, ko wt ak glak gle2.Mse first sem kte x rapat sgt coz ak mnglmi kjutan bdya.So xde cte psl awl2.. Then, start sem ni bru ak rse kte cm da rpt la.Bljr bhso klate n ktuk2 bdk pmpuan ngn ak( Makan bola futsal).. Time lcture mmg ssh nk fkus gra2 lwk ko n xabis2 nk dgr lgu tpon ak.. (ak dpksa mnulis ni!!) Pe2 pn gud lak la kt ko.. smga kte trus mndgr lagu dlm lcture dan mnjd engineer yg brjya..

5925-mamat ni ak jmpe first time..ak tgok agk hnsem ar..tp ak tkt uh ngan die..mke cam garang jek..hehe..lg2 pas kuar dr wayang..die hot semacam..tkut ak..ko mmg cmtu ea??haha..pape pn ak hope dpt knal ngan ko lbey dlm lg..:p (senyum byk2 ea ble jmpe lg :D )

~5925~ you are simple. no idea sgt lah, sorry. just tulis onthespot k. hm, aku suke kau mmg pandai teruk2. kire kau jadi idola aku lahh ni, main main jgk, study study jugak. :) ikhlas tau weh. and teruskan happy go lucky kau, aku still support kau smpai bile2. cheerss friend ! friend endless. :)


‎#5925 - Si huzaifah belum bawak lagi aku jumpe si 5925. Well , i hope to meet you really. Sebab, dari aku kenal kau n ape jepa cite, kau ni rajin, baik n easily terkejut. hee, adakah tahap anda merepek sama dengan aku? BAHAHA. well, aku nak try terkejutkan kau. satu hari nanti. tee hee. Sila menunggu ya?

5925-hah!kenai mase form 1 dlu..mase 2 dlm mind saye..abg cm leader tok btch2 dy..coz nmpk abg jew yg menyerlh...characteristic abg yg saye dpt describe:rpt bgn me**,,(hehe)pndai,ske yellow colour,ckp laju(kne tgkp pew yg abg ckp),ngn abg dlu pengawas!hehehehe..saye ta sure la yg sye describe ni btol,,,men nila...i jew..haha.pew2 pon,,besh dpt knai ngn abg coz abg pndai!!!!!:)..

nah si 5925:)aku tatahu hang ni btol pandai or tak..sbb jwb test math haritu soklan sng pon slh@,@ fuu...boleh thn gentle lah prangai dgn bukti mnyakitkan ati aku dan buli aku buat lab..
repot dan suruh photostate notes dan takmaw byr balik:p...tapi hang baek..lah!kot~huehue..potray u in 3 words....you are nice:)*tipu*

5925-mamat 5925 ni aku ingtkn kali pertama aku jmpa,,,,,dia ni xbnyk ckp...
rupa2nya...boleh tahan juga ye...hahahaha

5925- Sorunk yg pling gler penah aku jmpe.. sorunk yg agak pandai... tetapi luaran x nmpk cam orng yg pndai..penh skali gaduh ngn dye sal kertas... yelah.. teruk x krtas dye smue okay.tp orng len smue di kronyokkn.. sakit atin doe.. erm... tp pape pown.. lpas gadh tu.. we are better than before.. and ikhlas dari aku.. 5925 sorunk kawan yg baik aku penah jmpe...

budak 5925: 1st time jumpa ko ak mls nak layan sgt.. at least pura pura senyum.. tp lepas 2 bler kenal lg, ko mmg sekepala ngan aku.. wlaupon ko pengotor ( kes saloptep **** idong kat dinding ) hahah.. ko mmg gila sampai ak pon ikot gak.. wlaupon ak dah x nampak lg ko tp ak ttp ingat ko smpai bler bler...
p/s: bler nak bg ak daging masak hitam???

5925 - first tyme aku jmpe ko, aku rse ko nie bdk yg sgt poyo & acah2 nerd. yg plg bwt aku ta suke kt ko dulu, cz ko suke sgt usha mmbe2 aku. HAHAHA. bt ble da lame knl ko lg2 bile kite da seclass, ko ny rpenye sgt2 la OK & SENGET!! so, aku suke kawan ngn ko lg2 ble ko backup aku pgkah bdk (tibe2 aku ngt psl essay ssorg kt sini). hahaha. lastly, aku syg ko. hopefully, kite bley jd membe yg baik, smpai ble2

5925 ak pon xtaw npe ak xske ko..mybe sbb ak tgk ko cm xske ak kot..tp serius dlu ak reti kwn ngn laki..sbb korg mulut lepas n ak xleh time..tp ble ak tgk mimi n lea rpt ngn ko teringin plak ak nk kwn ko..tp waktu 2 ko xlyn ak..ble msk f6 ni bru r ko nk sembang2 ngn ak‎

5925. budak nie classmate aku ja. dari sem1 smpai sem2. budak nie suka paku org. kadang2 aku tak suka sgt pun. kadang2 best plak layan. :D satu yg aku macam tak suka bila dia suka menyusahkan sesuatu penceritaan. even aku paham apa yg dia smpaikan. straight to the point je lah. aku kesian kat org lain yg kadang2 macam tak faham apa yg budak nie cuba sampaikan. HAHA! oke. ko nie oke ja. hope kawan smpai bila2. :)

manusia5925-first time tgk kau,ntah form2 kot tp tak rapat pon dgn kau..aku sekolah pagi kann.. biase lah, siape pun nak bercakap dgn aku tibe2 kan..haha time form5,kau jdik classmate aku,at first aku cm menyampah gak la dgn kau . .semue soalan yg cikgu tanye kau je yang jwb . .cm takde org lain nak jwb . .aku pandang kau sbg budak pandai yg hanya bergaul dgn 'golongan' kau mule2.. dan aku sgt mrh bile ustazah tak marah kau bile kau tanye soalan tp time aku,cm SINGA kot! Bile pertengahan tahun, kite mule rapat.. kau dah mule tunjuk belang kau HAHA . . dan bermula lah adventure kite . . aku suke bile kau pangkah ssorg budak utk menegakkan jwpn kau, die ckp english,kau,bahasa melayu sudehhh HAHA dan kau pangkah cikgu baru jugak actually.. I LIKE Y'ALL!! dan aku suke bile kite bersame2 mengutuk+caci+maki org . .ade je yg tak kene kat org tu hahak tp hati kau baik and aku tau jugak yg kau mmg kawan yg bagus . . balik nanti kite lepak okay . . friends forever okay . .*tringat ayt kau kpd seseorg (aku belajar bahase inggeris dr lirik lagu . .ade mslh ke??) *thumbs up bebeh!

manusie 5925;hoi kalo kau nk tau mase mule2 kau pndh sni dlu omak ai pnye la kerek cm sial..tp ble da knal kau lg la cm gmpng mlut ya ampun tuhan je yg tahu bedesing tinge aku kau tahu..tapi aku tau kau ni mlut je puake tapi hati kau baek(ikhlas gile)haha tapi mlut kau mmg puake..aku suke kau punye senget kalah jam condong kat teluk intan tu kau tahu..tp aku suke time kte slalu gaduh dulu bez bodoh mlut msing2 cam longkng..time2 mmg aku xley lpe..aku ingt lg mse wt surprise budday party tuk mimi smpi nangis gak la mnah tu kte kjekn..haha..rindu siot..satu bnde aku respect kat kau,kau ni setie doh..wlaupon mse pom4 agk tebabas ngn org len tapi kau ttp syg die..kn3!!tapi pape pon aku bngge ngn kau..sonok kwn ngn kau..kau mmg bez..aku syg kau..aku harap kte dpt kwn smpi kapan pon..ngee <3<

3‎5925 - aku xtaw nak ckp pe, yg ak taw ak knal kaw dr skolah rendah, n kaw mmg pelik kdg2, hahaha~~

‎5925 - hahaha , kau mmg senget dan gile.ayat kat blog merapu2 , unsur blue yang tidak keterlaluan.salah seorang yang mat rempit yang paling berjaya.then ag law g rumah ak je ko nak on9 lelama sebab nak upload gamba , ceit.

5925- budak ni satu group ngn aku N1...first impression aku tgok budak ni giler2 kot..tgok dya cm mereng je..haha..yela kn suke tgkap gmbar tonggang tonggek atas jaln....suke la kawan ngn dya..tp skunk dah tuka group da..jarang sket da nk borak2 tu..klo dlu selalu duk sbelah2 dlm tutor..skunk dah xbleh..dya dah jd pengkianat N1 cm budak2 ni...haha..x pela..terus kn hidup..dak ni sgt rajin dan cerdik..dya pon selalu potong rambut aku..dak ni juga lah cikgu gitar aku walaupon dya kate aku main gitar macam sampah..sabr je lah an..hahaha..gudluck!!

5925- yg neh nyet yg knalkan ak, mule2 ingt sape la kan.. japgi same skul plak ngan pak khalid.. satu lecture plak haha wlaupon ko suh pggel ko nme btol ko tp ak suke agi pggel nme mnje ko haha n ak blaja prkataan sirok pon dr ko gak haha ko pntingkan mmbe n ak suke hehe nice knowing u buddy =))

‎5925_mle2 ak jmpe dye ny cm kerek jew,,mke gnas kowt,hehehe,,tp pas2 ak knal ngan dye ny,,perghhh mmg sempoi la,,rmah gler sng nk mymbng,,cter mcm2 n ske gax wt lwak,,x dew la sombong ner pown,,pape pown knangan ak ngan dye x dpt lper wlopon ak ngn dye dok tmpt len2,,hahaha

hello 5925.:) pakwe aku kate kau gay.hahaha cepat2 aku msg kau nak marah.'asal kacau balak aku??' HAHA sekali straight daa..pakwe aku yg gay kott..:DD sumpah best kawan dengan kau.dapat pulak u same.sumpah excited gila!! tak tipu! :D takde ayat lain yg boleh describe kau.except, KAU GILA! haha aku suka! :)) hope gila kita dapat semua yg kita hajatkan.goodluck kawan!!♥ :D

kadang2 hati ni tak punya niat..tapi ada kalanya berniat..terima kasih lah kat kamu semua yg dah ejakulate benih kebencian dan kesukaan terhadap aku..apa yg kurang aku akan perbaiki..yg baik akan aku statik kan..mungkin juga akan aku tingkat kan..apa2 pun..aku syg kamu semua.. ikhlas dari 5925..

mohamad faiz amirol ismail

:)